Iedereen leert bij familieopstellingen

Een kort beeld van hoe het werkt

Familieopstellingen; iets voor jou?

Vraag je je af wat de werking is van een familieopstelling? En of het ook werkt voor jou? Ja, daar ben ik van overtuigd. Graag vertel ik je waarom ik in de langdurige en blijvende werking van familieopstellingen geloof. De dynamiek in (familie-)systemen en de kracht van liefde die menselijke relaties stuurt, raakt blokkades. Dit werkt door in het lichaam. Op termijn kan een systeem zelfs veranderen zonder dat degenen die in het dagelijkse leven bij dit systeem horen, bij de opstelling betrokken zijn. Het liefst beschrijf ik dat als 'werken op zielsniveau'. Het mooiste wat we bij ons dragen, wat weer gezien mag worden, wat zoveel weet waar wij vergeten.

Werken in een groep

Werken met elkaar in dit magische veld is voor alle aanwezigen een ervaring die diep kan doorwerken. Het maakt eigenlijk niet uit of je de vraagt stelt, als representant wordt opgesteld of toekijkt. Ervaring leert dat er vaak thema's aan bod komen die jou ook raken. Dat is elke keer weer het wonder van werken in een groep. Iedereen heeft een energieveld van ongeveer negen meter om zich heen. Door deze drukke wereld zijn wij vooral op het denken gericht. Tijdens een opstelling komen we uit ons hoofd en voelen we meer, tappen we in op het energieveld van de vraagsteller. Het is ronduit verbluffend hoeveel er naar de oppervlakte komt zonder dat we die ander kennen. Er bestaat ook geen goed of fout. Soms voelt een representant niets. Dan blijkt bijvoorbeeld dat degene die hij of zij representeert moeilijk kan voelen. Wat er ook gebeurt, de opstelling ontvouwt altijd weer iets wat gezien mag worden. Soms worden er in een familieopstelling grote stappen gemaakt en soms is een opstelling als een ui waarbij een laag afgepeld wordt en gaat een proces dus in stapjes. Alles is goed.

Heling, dankbaarheid, pijnlijke momenten om doorheen te komen, verdriet, gevoelens van schaamte, kwaadheid, blijdschap. Het komt allemaal langs in het wetende veld. ​Binnen een discrete kring, waarbij alles wat wordt gezegd binnenskamers blijft, waarborgen we de veiligheid om weer tot die kern te komen waarvan iemand was weggedreven. Door samen met anderen in te tappen op het systeem van de vraagsteller schudden we het innerlijk weten wakker.

Meedoen?

Op dit moment organiseer ik familieopstellingen in Nederland en Griekenland.

​In Nederland geef ik gemiddeld eenmaal per maand een middag familieopstellingen (met ruimte voor twee vraagstellers) of een avond familieopstellingen (met ruimte voor één vraagsteller). Als je eens mee wilt doen als vragensteller of representant, kun je je opgeven voor een groepsapp. Je ontvangt dan af en toe een bericht wanneer ik nog vragenstellers of representanten nodig heb. Heb je hier belangstelling voor? Stuur me dan even een privé-bericht via WhatsApp, zodat ik je kan toevoegen aan de groep. Per keer kun je laten weten of je erbij wilt zijn en in welke rol. Of vul de contactpagina hier op de website in wanneer je liever niet via WhatsApp werkt.

Wil je graag een individuele sessie? Ook dat is mogelijk. Laat het me weten en we bespreken vrijblijvend de mogelijkheden. Het komt voor dat iemand na een familieopstelling in een groep nog eens behoefte heeft aan een individuele sessie. Of andersom: misschien wil je liever eerst individueel werken. Soms ga je daarna door naar de groep en soms is dat ook helemaal niet nodig. Individueel kan gewoon beter bij je passen.

Kies je voor de groep?

De meeste mensen vinden een groep best spannend. Heel gewoon en geen enkel probleem. Mijn ervaring is dat het gelukkig altijd weer zo uitpakt dat de veiligheid en geborgenheid binnen de helende groep zorgt dat alles op zijn pootjes terecht komt.​

Voor zowel individuele sessies als sessies met een groep geldt dat dit ook op aanvraag kan. Bel of mail me, dan plannen we samen een passende datum.

Kijk voor datums van geplande evenementen op mijn Facebook pagina. Daar tref je ook de nodige referenties aan.

Meer weten of liever direct persoonlijk contact? Bel gerust op 06 832 396 83.