Iedereen leert bij familieopstellingen

Online sessies

Digitale bezieling

Woon je in het buitenland? Of is het voor jou om een andere reden niet mogelijk om naar de praktijk te komen? Dan is het mogelijk om online een sessie te doen met systemische familieopstellingen. Lees hieronder de ervaring van Christine.

 

Houten poppetjes

Wanneer ik een online sessie aanbied, werk ik vaak met houten poppetjes in verschillende kleuren en in verschillende groottes. Nadat we via Skype of FaceTime een kort intakegesprek hebben gehad over je vraag, gaan we deze houten poppetjes opstellen. Ook hier geldt dat het niet alleen om familie hoeft te gaan: we kunnen met andere materialen ook thema’s als ziektes, werk of wereldbeelden opstellen. Eigenlijk kan elke vraag die je hebt, ook online opgesteld worden.

Op dezelfde wijze als bij familieopstellingen in een groep, gaan we de houten poppetjes en/of de voorwerpen die we gebruiken als representant, opstellen in het veld. Dit doen we door samen steeds naar de opstelling te kijken, waarbij ik op jouw verzoek elementen verzet. Ik zal vaak aan jou vragen wat er met je gebeurt als een opstelling veranderd doordat we dingen verplaatsen. Het is wonderlijk hoe dit zal doorwerken in jouw systeem, ook al werken we op afstand en via een scherm. Er staat je een bijzondere ervaring te wachten!